TÜM HABERLER

18.09.2015

ÖNEMLİ UYARI - HEMŞİRELİKTE LİSANS TAMAMLAMASI

HEMŞİRELİKTE LİSANS TAMAMLAMASI YAPACAK OLAN TÜM ÜNİVERSİTELERİN DİKKATİNE! BU OKULLARIN ADRESLERİNİ SORA SORA ZORLA ÖĞRENİYORUZ. YÖK’TEN İSTEDİK, VERMEDİLER.

THD OLARAK YÖK’E   05 TEMMUZ 2013 DE  YAZDIĞIMIZ YAZIDA,  SAĞLIK TEKNİKERİNİN HER ZAMAN HEMŞİRE ANLAMANINA GELMEDİĞİNİ, BU DURUMUN KARIŞIKLIKLARA YOL AÇTIĞINI ÖRNEKLERLE AÇIKLAMIŞ VE BÖYLECE MESLEĞE VE TOPLUMA HAKSIZLIK YAPILDIĞINI İFADE ETMİŞTİK.

19 Temmuz 2013'de YÖK'den bu talebimize olumlu yanıt geldi. Cevap , Sağlık Teknikeri denilen yere hemşirelik söz konusu olduğunda açıklama yapılarak karışıklığın önüne geçilebileceği doğrultusundaydı.

BUNUN ÜZERİNE  29 TEMMUZ 2013 GÜNLÜ YAZIMIZLA BU KONUDA EN DOĞRU AÇIKLAMANIN NE OLACAĞI KONUSUNDA  YÖK’E ÖNERİDE BULUNDUK.

09 Eylül 2013 günü YÖK’ten gelen cevap, açıklamanın yapılacağı doğrultusunda idi.

Şimdi 2015'deyiz. Bu yazışmaları YÖK’e hatırlattık. Buna rağmen YÖK sayfasından hemşirelikte kimlerin lisans tamamlamaya aday olduğu bilgisi verilirken  ısrarla sağlık teknikeri ifadesi kullanılıyor. Açıklama getirilmiyor.

YÖK Başkan vekili  “Açıklamaya gerek yok. Biz üniversiteleri uyardık. Onlar ayıklayacaklar” diyor.

SORUYORUZ! YÖK  neden baştan doğru  açıklama yapmayıp öğrencinin kayıt yaptırmasına yol açıyor ve ardından bunu üniversitelerin, örneğin, eğitim daire başkanlıklarına bırakıyor ve sonuç olarak laboratuvar teknikeri, anestezi teknikeri, tıbbi sekreterin  hemşirelikte lisans tamamlamak için kaydı kabul ediliyor?

Sağlık Teknikeri adı altında yığınla başka meslekler var. Örneğin, yaşlı bakım, çevre sağlığı, röntgen, laboratuvar, diyaliz, acil tıp… teknikeri gibi. Bunlar ve hemşire olmayan diğerleri  hemşirelikte lisans tamamlamaya hak kazanmış gruplar içinde değillerdir. Ama yine de ya gözden kaçıyor ya da “göz yumuluyor” ve kayıt yaptırıyorlar.

YAPTIĞIMIZ  YOĞUN ÇALIŞMA SONRASI LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMINI YÜRÜTECEK OLAN ÜNİVERSİTELERİN İLGİLİ BÖLÜMLERİNİ BU KONUDA SAYFAMIZDAN  UYARMA GEREĞİ DUYUYORUZ. ÇÜNKÜ ADRESLERİ BİZE BİLDİRİLMİYOR. YİNE  DE  YOĞUN BİR BİÇİMDE ÇALIŞIYORUZ. SAPTADIĞIMIZDA BU AÇIKLAMAYI ADRESLERİNE GÖNDERECEĞİZ.

LÜTFEN!  KAYIT  YAPTIRAN KİŞİNİN  YALNIZCA DİPLOMASINI DEĞİL TRANSKRİPTİNİ DE İNCELEYİP HEMŞİRE OLUP OLMADIĞINA KARAR VERİNİZ VE KAYDINI ONA GÖRE KABUL YA DA RET EDİNİZ.

THD GENEL MERKEZ

18.09.2015, 17:00